Varnostne rešitve

Vsaka računalniška oprema ima določene pomanjkljivosti, ki so odprto okno za nezaželene vdore znotraj računalniškega omrežja ali od zunaj.
Naše varnostne rešitve so rezultat več kot 25-letnega preverjanja ponudnikov na svetovnem in evropskem trgu. Sodelujemo samo s partnerji, ki ponujajo visoko kakovostne naprave in tistimi, ki so se izkazali z  odličnim razmerjem  med in ceno naprave ter servisne podpore, ki jo pričakujemo od partnerja za vsako blagovno znamko.

Varnostne storitve Pegaz

 • Nadzor in forenzika omrežnega prometa
  V podjetju Pegaz na zahtevo naročnika opravimo pregled varnostnih ukrepov za zaščito IT-infrastrukture.  Kontaktirajte Pomoč in podporo za pregled varnosti vašega omrežnega prometa.
 • Storitev VPN (virtual privat network) 
  Vzpostavljamo in vzdržujemo povezovanje oddaljenih lokacij za varen prenos podatkov med omrežji ali napravami.
 • Storitev oddaljenega nadzora strojne opreme za pogodbene stranke
  Obsega nadzor strežnikov, delovnih postaj in komunikacijske opreme. S to storitvijo vsak trenutek spremljamo zanesljivost delovanja  vaše IT-infrastrukture in pravočasno preprečimo motnje v njenem delovanju. Sodelujemo s preverjenim ponudnikom opreme NAGIOS. 
 • Oddaljena pomoč
  Podjetje Pegaz izvaja oddaljeno pomoč po internetu. Prihranite svoj čas in izkoristite BREZPLAČNO pomoč na daljavo! Dostop je na prvi strani pod ikono Pomoč in podpora. Na voljo so vam tudi hitra navodila in dostop TUKAJ!

Varnostne rešitve Pegaz

1. Postavitev požarnih zidov 
Poglavitna naloga požarnega zidu je, da preprečuje zunanje internetne vdore v vaše računalniško omrežje. Poleg tega lahko omogoča še številne dodatne funkcionalnosti:

 • filtriranje in spremljanje pretoka podatkov,
 • pregled prometa za viruse in morebitne vdore med omrežji in internetom ter
 • dodatne nastavitve po meri.

2. Hramba podatkov in virtualizacija 
Z vami podpišemo pogodbo o nerazkrivanju podatkov (NDA) in vam omogočimo storitve v nadaljevanju:

 • Vaš računalniški sistem samodejno ustvarja  varno hrambo podatkov na vaših ali naših strežnikih (po dogovoru).
 • Redno poteka podvajanje podatkov (ustvarjanje varne kopije).
 • Varovanje podatkov z uporabo virtualizacije predstavlja izjemen prihranek stroška nakupa dodatne strojne opreme za zagotavljanje varnosti. V sedanjem računalniškem sistemu za vas ustvarimo virtualno okolje, v katerega lahko dodatno namestimo različne OS. Rešitev je pri nas nekaj vsakdanjega, vam pa prihrani nepotrebne stroške nakupa dodatne strojne opreme.
 • Varna lokacija za zaščito pred izgubo podatkov. 
  Vse sisteme je treba ustrezno varovati pred izgubo podatkov, za kar poskrbimo temeljito. Vse elektronske podatke preslikamo na varno lokacijo. 

Pegazova ponudba varnostnih naprav

V več kot 20 letih delovanja na področju integracije računalniških sistemov in njihovega vzdrževanja smo  preizkusili že veliko varnostnih naprav. Naša izbira ponudbe se sestoji iz najboljših naprav na trgu in tistih, ki zagotavljajo odlično razmerje med ceno in visoko kakovostjo naprave ter servisa, ki stoji za ponudnikom določene blagovne znamke.

Endian UTM

Unified threath management
Smo ekskluzivni zastopnik za multifunkcijsko varnostno napravo Endian v Sloveniji. Endian je priznana blagovna znamka v EU. Ponuja kakovostno podporo in zagotavlja zanesljivo delovanje svojih naprav po dostopnejši ceni.  Blagovna znamka je na voljo tudi v brezplačni različici. V tem primeru vam ponudimo storitev  ponastavitve nadzora požarnega zidu. Endian UTM ustreza najvišjim standardom varnosti in podpore. Zadosti potrebam zahtevnejših odjemalcev in vsebuje vse potrebne komponente in funkcionalnosti za zagotavljanje varnosti vašega računalniškega sistema.

Cisco systems

Cisco je svetovno priznana blagovna znamka, ki orje ledino razvoja in novosti na področju varnosti internetnih komunikacij znotraj omrežij in zunaj njih. Večino standardov so prvi postavili prav oni. Prednjačijo z nadstandardno podporo najzahtevnejšim strankam.  Po pogodbi se zavežejo, da v 24 urah, ali še manj, zamenjajo pokvarjene komponente in dobavijo rezervne dele. Njihovo delovanje je brezhibno dodelano in temu primerno ovrednoteno z visoko ceno na trgu.

Zyxel

S ponudnikom  Zyxel odlično sodelujemo že 15 let. Blagovna znamka ponuja zelo bogat nabor dodatnih nastavitev na preverjeno kakovostnih varnostnih napravah.  Zagotavljajo  odzivno in hitro podporno službo, ki ohranja ta dolgoletni partnerski odnos na visoki ravni.

Varnostni zidovi Linux

Odprtokodni brezplačni varnostni sistemi. Požarni zid je v osnovi brezplačen, podjetje Pegaz vam po dogovoru omogoči vzpostavitev potrebnih prilagoditev nastavitev za vaše potrebe.

Antivirusna zaščita – ESET Antivirus (NOD32)

Antivirus ESET velja za zanesljivo, zelo razširjeno antivirusno zaščito v Sloveniji. Je v vrhu ponudnikov antivirusnih rešitev v svetu in je več  kot 10 let stalni partner podjetja Pegaz. Preverjena kakovost podpore in delovanja antivirusne zaščite ESET je znana tudi pod imenom NOD32.

Ste našli varnostno rešitev, ki jo potrebujete? Želite več informacij?

Z veseljem vam podamo nadaljnje informacije po telefonu ali e-pošti.

Pegazovi IT-strokovnjaki smo vam na voljo vsak delavnik od 8.00 do 16.00.

Pokličite +386(0)3 897 05 04